1.
16. 2. 2025, 14:02
Táto úvaha vznikla na základe výrazového spojenia "duša rastie s telom" Doba vypísania tejto úvahy trvala asi tak hodinu plus 5 cigariet.
Kto Som?
Nefyzicky (neTelo) - Nikto a Nič, Prázdnota a Ničota
Nepsychicky (duch a Bytie) - Som tu a teraz!
Psychicky (duša a myseľ) - Som tým, kým Som!
Fyzicky (hrubé telo) - Mám identitu, vek, profesné zameranie, vzdelanie a múdrosť
Kto Som?
Nefyzicky (neTelo) - Nikto a Nič, Prázdnota a Ničota
Nepsychicky (duch a Bytie) - Som tu a teraz!
Psychicky (duša a myseľ) - Som tým, kým Som!
Fyzicky (hrubé telo) - Mám identitu, vek, profesné zameranie, vzdelanie a múdrosť

7.
Kresťania majú všelijaké reči, ale sú to kecy, táraniny. Napríklad sa kresťania roky liečia na psychiatrii. Prečo sa liečia, keď veria v boha? Aký je potom pritom rozdiel medzi chorým pacientom, ktorý verí a ktorý nevidí dôvod veriť v existenciu boha (aj bohov všeobecne)???

19.
1 ⇧
16. 2. 2025, 21:34
Majte chvíľu strpenia, neberte ma vážne, zabudol som opomenúť to najvyššie a to mimoTelo, čiže pár úvah sa pomení, moja pravda, presvedčenie, prežitok pravdy, poznanie... dá o chvíľu o sebe vedieť.

2.
16. 2. 2025, 14:03
Duša - rastie s telom, získava vedomosti a múdrosti, skúsenosti a zážitky, zrodila sa na Zem, ako holá a odíde zo Zeme, ako duchovne vyspelá, nepozná identitu a vek, na Zem sa zrodí niekoľko krát, zostárne, ochorie a umrie, niekoľko krát, po smrti hrubého tela sa duša stáva duchom, duša tak odchádza do duchovného posmrtného života pred/medzi/po živote, kde sa pripravuje na ďalšiu inkarnaciu
Duch - nerastie s telom, nezískava vedomosti a múdrosti, skúsenosti a zážitky bo ich už má, na Zem sa nikdy nezrodí a nezostárne, neochorie a neumrie, bo je večne mladým duchom v blízkosti hrubého tela, ktorý nepozná identitu a vek, duch sa tak nachádza popri hrubého tela v duchovnom posmtrnom živote
Duch - nerastie s telom, nezískava vedomosti a múdrosti, skúsenosti a zážitky bo ich už má, na Zem sa nikdy nezrodí a nezostárne, neochorie a neumrie, bo je večne mladým duchom v blízkosti hrubého tela, ktorý nepozná identitu a vek, duch sa tak nachádza popri hrubého tela v duchovnom posmtrnom živote

3.
16. 2. 2025, 14:03
Telo - rastie s dušou, získava vedomosti a múdrosti, skúsenosti a zážitky... , na Zem sa prvý a posledný krát, ako holé hrubé telo zrodí, zostárne, ochorie a umrie, pozná identitu a vek, duša sa tak stáva duchom, a z mŕtveho hrubého tela sa stáva prach
neTelo - rastie aj nerastie, získava aj nezískava, zrodí sa aj nezrodí sa, zostárne aj nezostárne, ochorie aj neochorie, umre aj neumrie, transformuje sa aj netransformuje sa, je aj nie je večne mladé, pozná aj nepozná identitu a vek, je oboje, ale zároveň aj nie, oboje splynuté v jednotu, neTelo sa tak nachádza v Prázdnote a Ničote, v Nirváne
neTelo - rastie aj nerastie, získava aj nezískava, zrodí sa aj nezrodí sa, zostárne aj nezostárne, ochorie aj neochorie, umre aj neumrie, transformuje sa aj netransformuje sa, je aj nie je večne mladé, pozná aj nepozná identitu a vek, je oboje, ale zároveň aj nie, oboje splynuté v jednotu, neTelo sa tak nachádza v Prázdnote a Ničote, v Nirváne

14.
12 ⇧
16. 2. 2025, 19:57
neTelo - splynutie tela, duše a ducha v jedno neTelo
neTelo - ak je jedno, tak je aj druhé, ak nie jedno, tak nie je ani druhé
neTelo - ak je duch, potom nie je duša, ak je duša potom nie je duch, ak je telo, potom nie je neTelo, ak je neTelo, potom nie je telo
Po lopate poviem, ak si myslím, že som duch, tak potom nie som duša. Ako sa toho vyvarovať, že nie som duša? Jednoducho! Treba myslieť aj opačne. Ak som duša potom nie som duch.
neTelo - ak je jedno, tak je aj druhé, ak nie jedno, tak nie je ani druhé
neTelo - ak je duch, potom nie je duša, ak je duša potom nie je duch, ak je telo, potom nie je neTelo, ak je neTelo, potom nie je telo
Po lopate poviem, ak si myslím, že som duch, tak potom nie som duša. Ako sa toho vyvarovať, že nie som duša? Jednoducho! Treba myslieť aj opačne. Ak som duša potom nie som duch.

15.
14 ⇧
16. 2. 2025, 19:58
Alebo podme na to s mysľou. Ak som myseľ, potom nie som Bytie. Ale, keď som Bytie potom som myseľ.
Otázka znie, ako dosiahnuť jednotu! Aby som bol aj nebol tým, kým som. Uvediem príklad:
Pomyslím si: Ak som vedomie, protikladom je neVedomie. Čiže ak chcem dosiahnuť najvyššieho stavu jednoty, treba si pomyslieť aj ten náprotivok.
Správne by výrazy z pohladu neTelo (Nirvána, Jednota) mali znieť takto:
Som aj nieSom vedomie! Som aj nieSom neVedomie. Ale oboje zároveň splynuté v jedno. Vždy na jednej strane bude absencia tej druhej z pohľadu duchovna, či duševna.
Otázka znie, ako dosiahnuť jednotu! Aby som bol aj nebol tým, kým som. Uvediem príklad:
Pomyslím si: Ak som vedomie, protikladom je neVedomie. Čiže ak chcem dosiahnuť najvyššieho stavu jednoty, treba si pomyslieť aj ten náprotivok.
Správne by výrazy z pohladu neTelo (Nirvána, Jednota) mali znieť takto:
Som aj nieSom vedomie! Som aj nieSom neVedomie. Ale oboje zároveň splynuté v jedno. Vždy na jednej strane bude absencia tej druhej z pohľadu duchovna, či duševna.

16.
15 ⇧
16. 2. 2025, 19:58
Dualita je absencia toho náprotivku, protikladu.
Individualita je spojenie, splynutie protikladov.
Ak som neTelo, duch, duša, Boh, postavička, figúrka a panáčik, potom nie som telo.
Ak som telo, potom nieSom neTelo, duch, duša, Boh, postavička, figúrka a panáčik.
Ale som oboje zároveň splynuté v jedno.
Nirvána - veda, proces poznávania a prežívania. Nie poznatok, či prežitok. Nirvána je proces.
Individualita je spojenie, splynutie protikladov.
Ak som neTelo, duch, duša, Boh, postavička, figúrka a panáčik, potom nie som telo.
Ak som telo, potom nieSom neTelo, duch, duša, Boh, postavička, figúrka a panáčik.
Ale som oboje zároveň splynuté v jedno.
Nirvána - veda, proces poznávania a prežívania. Nie poznatok, či prežitok. Nirvána je proces.

20.
18 ⇧
16. 2. 2025, 21:37
Nikto - žiaden duch a duša i Boh, žiadna postavička, figúrka a panáčik, žiadna identita a vek
Nič - Prázdnota a Ničota, Prázdny priestor, vesmír, Nirvána - proces poznávania a prežívania
Nič - Prázdnota a Ničota, Prázdny priestor, vesmír, Nirvána - proces poznávania a prežívania

22.
21 ⇧
16. 2. 2025, 23:47
Proces poznávania... je založený na poznávanie toho nič, na prežívanie toho nič
Hlavnou filozofiou východu je prázdnota a ničota
Hlavnou filozofiou východu je prázdnota a ničota

- https://www.facebook.com/photo/?fbid=10226592274745394&set=gm.3878342779044045&i... pred 29 minútami
- Život nie je to čo chceš, ale to, čo vydržíš. Vydržíš to ? 😙😙😙😙😙😙😙 pred 34 minútami
- Stravuješ sa tak že máš morbídnu obezitu 110 kg, čiže adekvátne tomu musíš prijí... pred 1 hodinou
- Iste ty sa cítiš dobre... máš vysokú glukozu, vysoký tlak, problémy s klbmi, nem... pred 1 hodinou
- Lemmy, je to tvoja vec. Ale pripomínam, že tvoj organizmus sa cíti tak dobre, že... pred 4 hodinami
- A tebe ide? Kto je podľa teba tvoj blížny? pred 7 hodinami
- Ty veštec, prorok, guru, ty vieš, ako sa stravujem? Vieš veľké H!!!👎 Stravuj... pred 7 hodinami
- Mám konštantnú váhu už roky. Nepriberám, ani nechudnem. Môj organizmus sa práve... pred 10 hodinami
- Ach, sledujem, že aj ty si múdra ako Tomáš.🤣 pred 10 hodinami
- Nesúhlasím s tvojím názorom. Ty žiješ vo svojej myšlienkovej bubline. pred 10 hodinami
- Ach, aký si ty len múdry.🤣🤣🤣 Mal by si podnikať ako výživový poradca.😅 pred 10 hodinami
- netreba sa kotiť, je plno pracantov ktorí nepracujú no možu, tých treba zamestna... pred 13 hodinami
- Nie je problém ak si dá niekto slaninu, treba jesť ale tú slaninu s mierou, a ni... pred 13 hodinami
- Tebe nesposobuje obezitu cukrovka, ale to že sa prejedáš a nepohybuješ sa. To pl... pred 13 hodinami
- Tomáš by sa mal začať kotiť, lebo spravodlivé by bolo, aby tí, čo sa nekotili, n... včera, 23:38
- No ale v tom má pravdu, že štát ťa za drahé peniaze lieči a ty prídeš domov a pr... včera, 23:31
- Už netáraj hlúposti!!! včera, 23:30
- Napríklad Tomáš je nespokojný. včera, 23:28
- Ty si tiež neporiadny, lebo sa necháš vykrmovať rodičmi a nehľadáš si prácu. Si... včera, 23:27
- Nedalo by sa z pohľadu štátu definovať zlom to, že niekto je večne nespokojný so... včera, 23:27
- Tomáš, ty trepeš také bludy, ž to bolí. Obézni: napríklad na cukrovku. Štát nero... včera, 23:26
- Na to si ako prišiel? včera, 23:11
- Veď píšem, totalita aristokracie. Opak demokracie. včera, 23:10
- O to tu nejde, porozumel si zmyslu toho, čo som ti písala, a prečo som ti to pís... včera, 22:55
- Ak dáš volu občanom, rozhodnú sa pre zlo, lebo myslenie človeka je naklonené na... včera, 22:53